måndag 4 februari 2013

Måndag

Jag är så GALET trött just nu. Jag kan typ inte känna mina ben.

   Vill ni veta en galen sak jag noterade idag förresten?
   Jag märkte att när jag klär mig i "killkläder" så blir jag mycket mer utåtriktad, tar för mig mer, får en bredare humor, känner att jag kan snusa och gå/sitta bredbent utan att känna mig obekväm. Jag beter mig alltså mer som killar gör, eller som jag förväntar mig att killar gör. Det är som att något inom mig registrerar att min yttre killighet gör att mina inre kill-egenskaper kan bli liiite mer accepterade.
   Jag är ju en ganska utåtriktad person i allmänhet, och mitt humör/sättet jag beter mig på varierar ju, precis som vem som helst. Jag har inte precis noterat i almanackan ba "klädd som kille & extra stöttig den 4/2 CHECK". Mitt beteende kopplat till kläder är ju inte ett så starkt mönster att jag anpassar humöret efter klädseln, för det beror ju på andra faktorer också. Men jag märker ju i alla fall skillnad på hur jag kan känna mig fångad i klänning/läppstift/mycket smink/strumpbyxor. Det ger ju ett begränsat utrymme, som att det är svårare att sitta bredbent i kjol eller mer obekvämt att ha smink på ögon och läppar. Men måste det vara så?
    Är tjejkläder begränsande för att vi kopplar ihop tjejrollen med begränsning, eller är det pga tjejers roll som våra kläder har utformats så att de är begränsande? Varför kan det kännas skönare att ha killkläder på sig? Varför kan det kännas som att man är främst en PERSON och inte främst en TJEJ när man har killkläder? Är det för att vi inte har en Kvinnlighet med stort K för alla att se att förhålla oss till? Kan vi någonsin komma ifrån våran förhållning till Kvinnligheten?

   Hur känner ni mina smarta ~läsare~??? he många frågor på måndagskvälln

5 kommentarer:

 1. Tjejers kläder har ju historiskt sett mest varit till för att pryda, det fanns ju inga krav på att dom skulle fungera som arbetskläder osv.
  Håller med till viss del!! Känner igen mig till viss del, känner t.ex. att jag inte kan snusa när jag har läppstift!

  SvaraRadera
  Svar
  1. jaa, precis! det är så många faktorer som bestämmer hur en känner och beter sig i olika plagg, det skulle vara intressant att verkligen typ föra DAGBOK över det och dokumentera allt. ba onsdag: läppstift på, snusn hemma

   Radera
 2. alltså jag har märkt att jag går som en jävla APA (en kille dvs:P (skämt)) nä men alltså jag går mkt mer bredbent och typ utåt med fötterna? och det är INTE som jag går i vanliga fall, tycker det är ganska fult men ändå gör jag det för att jag typ känner mig cool eller vad

  SvaraRadera
  Svar
  1. ahhahaha du vill nå ut till alla bois som ramlar vid dina fötter<3

   Radera
 3. när jag har på mig mer manliga kläder dvs

  SvaraRadera