måndag 5 augusti 2013

manshoror homo-hat & hbtq-flyktingar

Tips! Läs den här artikeln >klick< om män som prostituerar sig. Det är viktigt att uppmärksamma, för det osynliggörs för att den stereotypa horan är en kvinna. Att män inte ska köpas är minst lika viktigt eftersom att de ofta har samma anledningar till att hamna i prostitution utöver könsmaktsordningen: klass, utanförskap, utsatthet, mental hälsa och tidigare övergrepp. Gemensamt för prostituerade är också att det är majoritet män som köper sexuella tjänster. Det tror jag är ett viktigt fokus för prostitutionsdebatten, vare sig den rör kvinnor, män, trans eller cis - vad FAN får män att tro att de har rätten att köpa någons kropp?! 

Tips nr 2! Dokumentär på svtplay som handlar om homosexuellas situation i Uganda >klick<. Tycker personligen att journalisten inte var så jääättebra, men det är en bra dokumentär i syfte att öppna ögonen för diskrimineringen och hatet. Helt absurt att se.

Vad vi kan göra mot homo-hat i andra delar av världen är att ta emot hbtq-flyktingar (som jag vet att Vänsterpartiet och FI har enade tankar i). Det är så jävla livsavgörande, både att människor får möjlighet att lämna ett livshotande klimat och också att människor inte ska få leva papperslös och gömd i Sverige. I första artikeln handlar det bla om Fahid som är flykting pga sin sexuella läggning och leds till prostitution här i Sverige för att han är utanför och utsatt som papperslös. Om han skulle ha varit "laglig" i Sverige skulle han inte behöva prostituera sig. 
FATTA att ingen människa är illegal!!!! FATTA att kärlek är starkare än hat!!! FATTA att vi ska upp till kamp!!! love u all<3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar